Toteutus Versio A

Päivitetty 20.04.2023

Perus kokoonpano (Minimi kokoonpano)          Kuva

Kuvassa Perus kokoonpano. Eli siinä näkyy PCB57A (SLA Charger Main Board) ja ulkoiset johdotukset, joita latausvirran valintakytkin (Hi/Lo, johtimet pit ca20cm), lataustilan merkkivalot (Lataus / Ylläpitolataus, johtimet pit ca 20cm), virtälähteen liitäntä johdot (pit ca40cm) ja akun liitäntä johdot (pit ca40cm) jotka kuuluvat tämän kokoonpanon rakenteeseen.

Kuvassa ei näy akkusulaketta, suosittelen kuitenkin sen käyttöä akun plus-johdossa (sulake ja sulakepesä kuuluu rakenteeseen).

TARKENNUS mitä käsite RAKENNE tarkoittaa (tällä sivustolla), eli se on myytävän kokoonpano joka sisältää rakenteessa määritellyt osat.

Kotelointi, liittimet, virtalähde ja pientarvikkeet jne "oman maun mukaan".

Jotain pikku vinkkejä rakenteluun

Koteloon on hyvä laittaa tuuletusreikiä (koteleon pohjaan,sekä sivuille tai kanteen) niin syntyy painovoimasta ilman kiertoa (akku <7Ah) tai sitten pienituuletin jos noita kapasiteetilta suurempia akkuja on tarkoitus ladata (akku >7Ah). Em akkujen kapasiteetti arvot eivät ole mitään "teknisen" tarkoja arvoja mutta jonkinlainen "näpituntuma" kun tämän projektin kanssa olen puuhastellut.

VR1 (LM317) jäähdyryslevy; Akku < 7Ah käytä jäähdytyslevyä SK129-38. Jos Akku > 7Ah käytä jäähdytyslevyä SK129-50 (Starelec Oy tai vast).

                                                                 Sivulle Toteutus Versio B

Paluu sivulle AGM_SLA Akkujen lataus          Paluu sivulle Hami rakentelu projekteja