Oma asema

Päivitetty 26.04.2023

HF Alue

Radio; YAESU FT-450D

Tehovahvistin; ACOM 1000 HF+6 LINEAR AMPLIFIER

Automaattinen antenniviritin; MFJ998RT

SWR/ Tehomittari; Daiwa CN-801

Antenni; LW, pituus 27m, syöttöpiste 10m korkeudella maasta ja toinen pää noin 17.. 18m maasta. Antenni langan suunta noin etelä-kaakko / pohjois-luode, syöttöpiste pohjois-luoteessa.

VHF Alue

Radio; YAESU FT-2980

Antenni; Wimo X-30, korkeus maasta 10m, etäisyys ulostyönnetyn parvekkeen kulmasta noin 0,4m.

Virtalähde; K-PO KPS-8230, tällä hetkellä yhteinen HF- ja VHF-radiolle.

Minulla on (oli ?) myös MAAS merkkinen virtalähde tyyppi SPA-8230 jolla syötin virtaa  YAESU FT-450D radiolle, pääasiassa kun se oli ohjaimena ACOM linukalle, noin 4.. 5 vuoden käytön jälkeen  tämä virtalähde sanoi sopimuksen irti. Ulostulo jännite 10.. 11V ilman kuormaa, ei kestänyt juuri minkäänlaista kuormaa.

Avasin laitteen, silmämääräisesti en mitään "kärähtämistä" havainnut. Elkot lienee aika yleinen vika näissä hakkuri virtalähteissä... olivat 105ast leimattuja... mikä lienee laatu... lienee kuitekin ESR... valmistaja CapXon. Aika kenkkumainen purettava (tai ainakin kokoonpano ja vielä oikein tehtynä) että elkojen kuntoa pääsee mittaamaan.

No katsotaan kuinka käy, täytyy yrittää korjata laite. Jos joku nyt tämän jutun lukee ja on tietoa ko ongelman ratkaisusta, niin mielellään vinkejä vastaanotan.

Täytyy yrittää ehtiä "Kuukkeloida" ko poweria sieltä löytynee varmaan jotain asiaan liittyen, ei ole tällä hetkellä ihan asap juttu.

 

Paluu pääsivulle OH6LM